Hur jag tappade 50kg på 16 veckor: Del 3 & Förenade Arabemiraten

Jag klarade min viktnedgång och vägde in med god marginal på Skydive Dubai. Det var en oförglömligt vacker utsikt över palmen, lyxhotell och stränder. Vi har alla skrattat åt videon, men jag bjuder på min uppenbara nervositet och andra pinsamheter.

My Skydive Dubai från Paulus Waldemar på Vimeo.

Förenade Arabemiraten var för övrigt ett fantastiskt och modernt land. Om man som mig levt i illusionen att Sverige skulle vara ett modernt land, så är det dags att vakna upp genom en resa till Arabemiraten. Att efter hemresan sedan landa i Stockholm kändes som att vrida tillbaka klockan med 50 år.

United Arab Emirates, Dubai photo P1010082_zps0d74o4yb.jpg
Man kunde ta timtal till att bara beundra de vackra byggnaderna i Dubai. En stark kontrast till socialistbygget Sverige.

Första två timmarna i Sverige möttes man av hemlösa, tiggare, brölande alkoholister, och allmän nedskräpning. Fimpar, snus och tuggummi. Hissen efter flygplatsen hade någon gjort sina ”behov” i, och toaletten därefter var trasig. Man såg inte sådant där borta. Visst fanns det slumområden, men Stockholm flygplats och centrum skall väl ändå inte behöva jämföras med ett slumområde i Mellanöstern.

United Arab Emirates, Dubai Mall photo P1000304_zpsufttyajk.jpg
Dubai Mall var otroligt vackert, otroligt stort. Oändligt!
United Arab Emirates, Dubai Mall photo P1000152_zpsk2dptxf1.jpg
Mall of the Emirates var också ett fantastiskt köpcenter att besöka.

Förutom Skydive Dubai beträdde jag världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Ända uppe på dess 148:e våning. De som valde att åka så högt blev inledda i en lounge där man blev bjuden på kaffe och sötsaker. Man fick också glida förbi den långa kön. Hissen gick så fort och högt att det slog lock för öronen. Häftig upplevelse. Väl uppe blev man förutom en fantastisk vy, bjuden på alkoholfria drinkar och små konstverk som tilltugg.

Den vackra fontänshowen besöktes redan under första veckan och sedan flera gånger till. Atmosfären, musiken och showen var perfektion. Andra måsten under resan var världens till ytan största köpcentrum, Dubai Mall, och intressanta museum som Sharjah Museum of Islamic Civilization.

United Arab Emirates, Dubai Fountain Show photo P1000856_zpswcvywvtq.jpg
Fontänshowen. En höjdpunkt efter Burj Khalifa och Skydive.
United Arab Emirates, Cars photo P1000552_zpsocbv1anu.jpg
Fina bilar.

Förenade Arabemiraten har verkligen funnit en speciell plats i mitt hjärta. Jag bestämde mig nog redan innan hemresan att börja läsa arabiska. I januari börjar jag en arabiskakurs i Sverige, och kanske är det början på något större.

United Arab Emirates, Dubai Mall Billionaire Store photo P1000171_zpsywhyaciy.jpg
Lyxiga butiker.

Missförstå dock inte min nedstämdhet i mötet med mitt hemland igen. Jag älskar Sverige. Det är mitt hem, mitt land och käraste plats på jorden. Jag älskar Sverige för historian, vad hon en gång var. Den vackra naturen, sjö och skog. Jag älskar inte Sverige för vad det blivit, för vad vårdslösa politiker gjort med detta forna föregångsland.

 

Det är klart det är skillnad på att vara där som turist än att bo och arbeta där, men nu är det just kulturen, värderingarna och städerna som jag så förälskade mig i. Vi får se om detta frö växer till något större, men förmodligen lär det förbli en dröm, ännu en inre längtan att någon gång åka tillbaka för att bli kvar ett år, två eller fyra…

Dubai Metro 2015 från Paulus WaldemarVimeo.

I morgon börjar nästa steg i dieten. Jag må ha tappat 50kg, men jag tänker ta det här hela vägen. Jag skall vara i min livs bästa form lagom till sommaren 2016. Och mitt liv som bara rört sig i rätt riktning det senaste året. Jag ber till Gud att det skall fortgå.

Instagram Facebook

En reaktion på ”Hur jag tappade 50kg på 16 veckor: Del 3 & Förenade Arabemiraten

Lämna en kommentar